Skip to content

new collection drops

Cart

Your cart is empty

3-Hour Workshops

  

DECEMBER WORKSHOPS

 

 [NOV PROGRAM] 

SOBOTA, 9. 12., 10.00 - 13.30

JEDILNI SET ZA DVA // DINNER SET FOR TWO

 [SOLD OUT] 

 

NA KRATKO O DELAVNICI

Iščete način, kako dodati pridih unikatnega h sicer vsakodnevnim izkušnjam? Pridružite se delavnici jedilnih setov za večerje v dvoje in se odpravite na očarljivo ustvarjalno potovanje, na katerem bomo spoznali glino kamenino, tehniko oblikovanja posodja iz valjane gline, ter si izdelali čudovit keramični komplet.

 

Osnovni poudarki delavnice:

Uvod v hand-building lončarsko tehniko: Spoznali se bomo s "hand-building" tehniko oblikovanja posodja iz valjane gline, ter se naučili oblikovanja minimalističnih skled in krožnikov z ali brez uporabe kalupov.

Oblikovanje in načrtovanje: S seboj lahko prinesete skice ali pa se o vaših željah pogovorimo na delavnici. Imeli boste priliko, da sami izberete elemente seta in prilagodite svoje oblikovanje, da odseva vaš osebni slog.

Ročno izdelani krožniki in sklede: Vsak udeleženec si bo lahko izdelal dva krožnika za glavno jed ter dve skledi za juho (ali pašto, rižoto, itn.), vsak element pa bo nosil značilen pečat vaših rok.

Dekoracija površine: Spoznali bomo različne postopke in tehnike dekoriranja površin; od tekstur do vzorcev ter barvanja v ekskluzivno ateljejsko paleto.

Glazura in žganje: Vaše izdelke bomo v ateljeju nato dokončno posušili, žgali v peči za keramiko ter poglazirali, kar jim bo omogočilo lep in trpežen zaključek ter dolgotrajno uporabo. Vse glazure so varne za uporabo v prehrani.

Končni izdelki in uporaba: 3-4 tedne po zaključeni delavnici bodo izdelki nared za prevzem in vsakodnevno uporabo. Brezplačno jih lahko tudi zapakiramo in pošljemo na vaš naslov. Izdelki bodo primerni za pomivanje v pomivalnem stroju.

Kdo se lahko udeleži: Ta delavnica je primerna za vse ravni znanja, tako za začetnike kot izkušene lončarje. Ne glede na to, ali iščete edinstveno izkušnjo oblikovanja z glino ali želite podariti nekomu posebno doživetje kot darilo - je ta delavnica prava za vas!

  Kaj prinesti s seboj: Dobrodošel je entuziazem; materiali in orodja bodo na voljo na delavnici. 

   

  Cena/fee: 85,00€

  Pripelji prijatelja in si zagotovi 10% popust na obe prijavi!

  Prijave: info@hana-karim.com

   
   

   [NOV PROGRAM] 

  SOBOTA, 9. 12., 15.00 - 18.30

  SET SERVIRNIH PLADNJEV IN SKLED // CENTERPIECES

   

  NA KRATKO O DELAVNICI

  -Delavnica za tiste, ki radi gostite ob resnično posebnih omizjih. Na tej praktični delavnici bomo skozi različne postopke oblikovanja gline izdelali edinstveni set pladnjev za serviranje in čudovite sklede za solato z uporabo vsestranske tehnike izdelave posodja iz valjane gline.
  -

  Osnovni poudarki delavnice: 

  Uvod v "hand-building" lončarsko tehniko:  Spoznali se bomo s tehniko oblikovanja posodja iz valjane gline, ter se naučili oblikovanja skled in krožnikov z ali brez uporabe kalupov.


  Oblikovanje: S seboj lahko prinesete skice ali pa se o vaših željah pogovorimo na delavnici. Prilagodite obliko, velikost in tehniko tako, da se bo ujemala z vašim osebnim slogom in potrebami.

  Izdelava pladnjev in skled: Vsak udeleženec si bo lahko oblikovali po en velik in manjši pladenj za serviranje ter večjo skledo za solato.

  Oblikovanje in dekoracija: Spoznali bomo različne tehnike dekoriranja površine, dodali bomo ročaje, teksture in seveda barve iz ekskluzivne ateljejske palete.

  Glazura in žganje: Vaše izdelke bomo v ateljeju nato dokončno posušili, žgali ter glazirali, kar jim bo omogočilo lep in trpežen zaključek ter dolgotrajno uporabo. Vse glazure so varne za uporabo v prehrani.

  Končni izdelki in uporaba: 3-4 tedne po zaključeni delavnici bodo izdelki nared za prevzem in vsakodnevno uporabo. Brezplačno jih lahko tudi zapakiramo in pošljemo na vaš naslov. Izdelki bodo primerni za pomivanje v pomivalnem stroju.

  Kdo se lahko udeleži: Ta delavnica je primerna za vse ravni znanja, tako za začetnike kot izkušene lončarje. Ne glede na to, ali iščete edinstveno izkušnjo oblikovanja z glino ali želite podariti nekomu posebno izkušnjo kot darilo - je ta delavnica prava za vas!
   Kaj prinesti s seboj: Dobrodošel je entuziazem; vsi materiali in orodja bodo na voljo na delavnici. 
   -

   Cena/fee: 95,00€

    

   Pripelji prijatelja in si zagotovi 10% popust na obe prijavi!

   Prijave: info@hana-karim.com

    

    

    [NOV PROGRAM] 

   SOBOTA, 16. 12., 10.00 - 13.30

   ZAJTRK ZA DVA

    

   NA KRATKO O DELAVNICI

   Ker je najlepše začeti dan z očarljivim kompletom skledic in skodelic. Na delavnici bomo spoznali kar dve "hand-building" tehniki oblikovanja ter se prepustili meditativni taktilnosti gline. 

   Osnovni poudarki delavnice:

   Uvod v "hand-building" lončarski tehniki: Spoznali se bomo s tehniko oblikovanja posodja iz valjane gline, ter se naučili oblikovanja skodelic za kavo ali čaj po izjemno sproščujoči starodavni metodi "pinčing". 

   Načrtovanje vašega seta: S seboj lahko prinesete skice ali pa se o vaših željah pogovorimo na delavnici. Prilagodite oblike, velikosti in dizajn, da se ujema z vašim osebnih slogom.


   Izdelava skledic za zajtrk in pladnja za serviranje: S pomočjo strokovnega vodenja si bo vsak izdelal po dve skledici za zajtrk ter oblikoval pladenj za serviranje.

   Izdelava skodelic: S tehniko pinčing si boste izdelali po dve skodelici za vaše jutranje rituale pitja čaja ali kave.

   Oblikovanje in dekoracija: Naučili se bomo različnih tehnik za dekoracijo površine, dodali ročaje in izdelke pobarvali v pestro ateljejsko paleto.
    
   Glazura in žganje: Vaše izdelke bomo v ateljeju nato dokončno posušili, žgali ter glazirali, kar jim bo omogočilo lep in trpežen zaključek ter dolgotrajno uporabo.  Vse glazure so varne za uporabo v prehrani.

   Končni izdelki in uporaba 3-4 tedne po zaključeni delavnici bodo izdelki nared za prevzem in vsakodnevno uporabo. Brezplačno jih lahko tudi zapakiramo in pošljemo na vaš naslov. Izdelki bodo primerni za pomivanje v pomivalnem stroju.

   Kdo se lahko udeleži: Ta delavnica je primerna za vse ravni znanja, tako za začetnike kot izkušene lončarje. Ne glede na to, ali iščete edinstveno izkušnjo oblikovanja z glino ali želite podariti nekomu posebno izkušnjo kot darilo - je ta delavnica prava za vas!

   Kaj prinesti s seboj: Dobrodošel je entuziazem; vsi materiali in orodja bodo na voljo na delavnici. 

    

   Cena/fee: 85,00€

   Pripelji prijatelja in si zagotovi 10% popust na obe prijavi!

   Prijave: info@hana-karim.com

    

   CENA DELAVNICE VKLJUČUJE:
   - visokokakovostno glino kamenino, barve za surovo glino, orodje in pripomočke za oblikovanje
   - strokovno mentorstvo s prikazom tehnik oblikovanja ter barvanja posodja
   -  žganje izdelkov s končnim glaziranjem v ateljeju Hane Karim
   - končane uporabne izdelke, ki jih prevzamete v ateljeju ali brezplačno prejmete po pošti v roku enega meseca po zaključku delavnice
    

     
    INFO

   Prijavite se preko emaila na info@hana-karim.com

   Pri prijavi dveh ali več oseb hkrati pripada 10% popusta na prijavnino.

   Informacije o plačilu prejmete na email po prijavi.

   Možnost nakupa darilnih bonov.

   Vse delavnice potekajo v studiu na Vilharjevi cesti 3 v Ljubljani.

   Predznanje ni potrebno.

   V ceno je vključen 22% DDV.